Vraag & antwoord

Hieronder vindt u een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op. Daarnaast kunt u het antwoord op uw vraag wellicht op pagina's Informatie of Help vinden.

 1. Wat is Martinic.net?

  Martinic.net is een revolutionair prijsvergelijkingsysteem dat u de mogelijkheid biedt om via internet de prijzen en het aanbod van de belangrijkste computergroothandels met elkaar te vergelijken.

 2. Voor wie is Martinic.net?

  Martinic.net is volledig toegesneden op gebruik door wederverkopers, distributeurs en fabrikanten van computers, software en randapparatuur. Om gebruik te kunnen maken van Martinic.net dient u d.m.v. een K.v.K.-uittreksel te bewijzen dat u in deze branche werkzaam bent.

 3. Welke leveranciers staan in Martinic.net?

  Op het moment staan meer dan 40 op de Nederlandse markt gerichte computergroothandels in Martinic.net. In het hoofdvenster van Martinic.net vind u links bovenaan (onder het kopje "Leveranciers") een alfabetische lijst van alle leveranciers.

 4. Hoeveel en welke producten doorzoekt Martinic.net?

  Standaard wordt het totale aanbod van alle leveranciers in Martinic.net doorzocht, wat op het moment neerkomt op meer dan 1,4 miljoen artikelen, uiteenlopend van muismatten tot complete notebooks.

 5. Kan ik producten bestellen via Martinic.net?

  Nee, Martinic.net is primair een prijsvergelijkingsysteem, geen bestelsysteem. Producten dienen rechtstreeks te worden besteld bij de desbetreffende leverancier. U dient er zelf voor te zorgen dat u als klant staat ingeschreven bij de leverancier.

 6. Wat voor een prijzen staan er in Martinic.net?

  Normaliter worden binnen Martinic.net de algemeen geldende prijzen gehanteerd. Het is echter goed mogelijk dat u met een bepaalde leverancier afspraken heeft gemaakt, waardoor die leverancier u lagere prijzen berekent (zie ook Klantspecifieke prijzen). Alle prijzen binnen Martinic.net zijn exclusief B.T.W.

 7. Kan Martinic.net ook mijn eigen, klantspecifieke prijzen tonen?

  Ja, Martinic.net biedt voor een aantal leveranciers de mogelijkheid om naast de algemeen geldende prijs uw eigen, klantspecifieke prijs te kunnen bekijken in het detailscherm van het gevonden product. U kunt deze service per leverancier aanvragen via Klantspecifieke prijzen.

 8. Hoe vaak wordt Martinic.net bijgewerkt?

  Martinic.net wordt 7 dagen per week vanaf 7:00 uur tot 19:00 uur om het uur bijgewerkt.

 9. Is Martinic.net ook beschikbaar als datakoppeling?

  Ja, het is mogelijk om op basis van uw eigen selectie de invoer van prijs- en productinformatie van uw leveranciers te automatiseren. U dient hiervoor wel het Datapack abonnement af te sluiten, een uitbreiding op het standaard jaarabonnement. Meer informatie over de datakoppeling vindt u op de Datapack pagina.

 10. Wat kost Martinic.net?

  Een jaarabonnement op Martinic.net kost € 15,95 per maand. Als u tevens gebruik wilt maken van de datakoppeling (Datapack), dan komt hier nog € 15,- per maand bij. Alvorens een abonnement af te sluiten kunt u Martinic.net zonder verdere verplichtingen één maand gratis uitproberen.

 11. Hoe kan ik mijn jaarabonnement verlengen?
 12. Hoe kan ik mijn proefabonnement omzetten in een jaarabonnement?
 13. Hoe kan ik mijn reeds verlopen (proef)abonnement weer activeren?

  Ga naar www.martinic.net en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Als uw (proef)abonnement binnenkort verloopt (binnen 30 dagen) of al is verlopen, dan wordt dit tijdens het inloggen gemeld. U kunt er dan voor kiezen een abonnement te nemen of uw huidige abonnement te verlengen. Dit kan ook als uw huidige abonnement al is verlopen.